15 Şubat 2023

TMMOB DEPREM BÖLGESİ YARDIM FAALİYETLERİ

On binlerce vatandaşımızın canına, milyonlarcasının evlerinin yıkımına neden olan 6 Şubat depremleri, Türkiye tarihine büyük bir felaket olarak yazıldı. Odamızın bağlı bulunduğu çatı örgütümüz TMMOB (Türk Mühendis ve Mimar odaları Birliği) bünyesinde afet bölgelerindeki ihtiyaçların tespiti ve karşılanması için İl Koordinasyon Kurullarımız ve Odalarımızla birlikte çalışmalar başlatıldı. Bölgedeki arama-kurtarma çalışmalarına yardımcı olabilmek için resmi kurumlar ve STK’lar ile iş birliktelikleri oluşturuldu.

TMMOB Yönetim Kurulu, ilk günden Oda Başkanları, İKK (il koordinasyon kurulu) Sekreterleri ile birlikte toplantılar yaparak, bölgede bilfiil çalışan üyelerimizin ihtiyaç tespiti, yardımların toplanması, ihtiyaç sahiplerine ilk elden ulaştırılması, yardım etmek isteyenler arasında dayanışma faaliyetlerinin örgütlenebilmesi için çalışmalar yaptı ve bu çalışmalar devam etmektedir.

 

                                       

 

      

 

İhtiyaçlara göre toplanan yardımların tırlar ile bölgeye ulaştırılması, çadır veya konteyner barınma alanlarının oluşturulması için üyelerimiz ve diğer kurumlar el ele çalışmaktadır.

Odalarımız kendi meslek alanlarından yaşanan depremin acı yükünün sebeplerini, yapılması gerekenleri, alınması gereken önlemleri, yaşamın yeniden başlayabilmesi adına bilime ve tekniğe dayalı sözlerini dile getirmiş ve getirmeye devam edecektir.

 

    

 

BAOB Bursa Akademik Odalar Birliği

 

 BAOB Bursa Akademik Odalar Birliği

 

TMMOB İstanbul İKK’dan;

Ülkemizin yaşadığı en büyük felaketlerden biri olarak kabul edilen 6 Şubat depremi ardından hemen birkaç saat sonra toplanan TMMOB İKK örgütü hızlı bir şekilde elini taşın altına koymak için tüm temsilciliklerini faaliyete geçirmiştir. İlk toplantısını 6 Şubat günü saat 10.00’da yapan İstanbul İKK, öncelikle arama kurtarma faaliyetlerine katılabilecek üyelerine hızlı bir çağrı yapmış, bölgeye ilk ekip sevki aynı gün gerçekleşmiştir.  Deprem merkezlerinden gelen malzeme talepleri hızlı bir şekilde tüm odalara duyurularak İstanbul’da 4 merkez olmak üzere diğer temsilciliklerde de malzeme ve teçhizat toplanmasına başlanmıştır. İlk malzeme ve tır sevkiyatı İstanbul’dan 8 Şubat tarihinde başlamıştır. Mevcut durumda deprem bölgelerinde kurulan kriz masaları ve İKK grupları sayesinde bölgedeki ihtiyaç listeleri anlık olarak güncellenmekte ve üye odalara iletilmektedir. Ayrıca Hatay’da kurulan TMMOB İKK merkezi sayesinde toplanan yardımlar ihtiyaç sahiplerine iletilmektedir. İstanbul İKK ekibinin yönlendirmesiyle bölgede gönüllü ihtiyacı şimdilik 4 günde bir gerçekleşen ring seferleriyle oda üyelerinin katılımıyla sağlanmaktadır. Maalesef bu korkunç felaket de TMMOB’un yıllardır savunduğu ve her zaman savunacağı DAYANIŞMA YAŞATIR ilkesinin tüm toplum tarafından benimsendiğini ve en çok birbirimize ihtiyaç duyduğumuzun altını bir kez daha çizmektedir.

Katkı sunan Mühendis ve Mimar tüm meslektaşlarımıza ve TMMOB üyesi olsun olmasın tüm gönüllülere en derin saygı ve sevgilerimizle…Dayanışma Yaşatacak…

 

          

          İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sevkiyatından

 

          

             İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sevkiyatından

 

 

Odadan Haberler